Горещ шоколад с подправки
Необходими продукти:
350 милилитра прясно мляко
150 милилитра сметана с 20% масленост
канела на вкус
карамфил на вкус
индийско орехче на вкус
малко захар
100 грама черен шоколад (не по-малко от 70%)
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня. Добавете захар, налайте млякото и сметаната, сложете подправките и сложете сместа да заври на бавен огън, бъркайки непрекъснато, докато шоколадът не се разтопи напълно. Свалете от котлона и налейте в чаши.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАТУРАЛЕН БАЛСАМОВ ОЦЕТ 500 мл ЗЕМЕЛА
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
КУРКУМА НА ПРАХ 50 г ЗДРАВНИЦА
ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
КЕЛТСКА МОРСКА СОЛ НА ГРАНУЛИ 500 г ЗДРАВНИЦА
БИОХЕРБА ЕДРА ХИМАЛАЙСКА СОЛ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Калоферче
- Подправки, които ще ви помогнат да намалите консумацията на сол
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Чубрица - балканска
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Коприва
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Горещ шоколад с подправки