Горещ шоколад с еспресо
Необходими продукти:
- 3 чаени чаши пълномаслено мляко
- 3 супени лъжици натрошени канелени пръчици
- 230 грама млечен шоколад
- 3 супени лъжици захар
- щипка сол кашер
- 1/2 чаена чаша еспресо, прясно приготвено
За гарниране:
- бита сметана
- шоколадови парченца
Начин на приготвяне:
- Загрейте млякото и канелата в средно голяма тенджера на слаб огън за около 10 минути, като разбърквате периодично и внимавате млякото да не заври.
- Добавете шоколада, захарта и солта и гответе още близо 5 минути, докато сместа се сгъсти.
- Прецедете я през сито в голяма огнеупорна кана и изхвърлете канелата.
- Добавете прясно приготвеното кафе и разбъркайте старателно.
- Разпределете горещия шоколад в 4 чаши, гарнирайте с бита сметана и шоколадови парченца и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
КАФЕ МИМИ СКРАБ ЗА ТЯЛО КАФЕ И ШОКОЛАД 120 г
ФИТНЕС КАФЕ АНТИОКСИДАНТ мляно 250 гр.
ЦИКОРИЯ С ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА прах 100 г ЗДРАВНИЦА
Е ЛЕК НАТУРАЛЕН СУХ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ТЯЛО 130 г
Нов ПРОМОЕ ЛЕК РЕСПЕКТ МУС ЗА ТЯЛО 200 мл
Нов ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Отслабване с мед и канела
- Интересни факти за кафето, които може би не знаете
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Канелено дърво, Канела
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Как да си захванем кафеено дръвче от 1 зрънце кафе?
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Студено мляко с шоколад
Коментари към Горещ шоколад с еспресо