Горещ шоколадов десерт в портокалови чашки
Необходими продукти:
4 портокала с дебели кори
100 грама масло
2 супени лъжици (с връх) смлени бадеми
200 грама черен шоколад
2 големи яйца
3 супени лъжици кафява захар
6-7 супени лъжици портокалов сок
1 супена лъжица портокалов ликьор или бренди
Начин на приготвяне:
Измийте старателно портокалите, подсушете ги и разрежете на две. Изцедете сока на половинките, след това с помощта на чаена лъжица отстранете остатъците от месестата част, за да останат само корите. Чашките за шоколадовия десерт са готови.
Разтопете шоколада с маслото (на водна баня или в микровълновата), разбъркайте до еднородност и оставете комбинацията да се охлади малко. Тогава към нея прибавете яйцата, захарта, бадемите, налейте цитрусовия сок и ликьора.
Разбъркайте всичко и с получената шоколадова маса напълнете осемте плодови съда.
Изпечете десерта в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 12-15 минути. Продължителността определете според желаната консистенция на вътрешността.
Добър апетит!
Снимка: kitchensecrets4you.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
НАЙ-ПРЕКРАСНОТО МАГАЗИНЧЕ ЗА ШОКОЛАД В ПАРИЖ - ДЖЕНИ КОЛГАН - СИЕЛА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
НЕЙЧЪРС ФАЙНЕСТ ШОКОЛАДОВА ГРАНОЛА 320 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Студено мляко с шоколад
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
- Лесен шоколадов кекс с масло
Коментари към Горещ шоколадов десерт в портокалови чашки