Горещ шоколад
Вкусна и лесна рецепта за горещ шоколад с подправки - отлична напитка в студеното време.
Необходими продукти:
300 мл прясно мляко
100 мл сметана 15-20%
150 грама черен шоколад 70%
1/2 ч. л. ванилова захар
щипка канела
1-2 с. л. захар (по желание)
Начин на приготвяне:
Сложете млякото на слаб огън, нека да започне да ври "тихо", намалете котлона до минимум и прибавете начупения на малки парчета шоколад. Добре е преди това да го оставите за около 2 часа във фризер, защото след това ще има по-деликатен вкус. Бъркайте, докато шоколадът не се разтопи, добавете сметаната. Оставете напитката да къкри леко на котлона и да придобие еднородна консистенция. Сложете ваниловата и кристалната захар, канелата и разбъркайте.
Разлейте горещия шоколад по чаши и поднесете веднага.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
МИЛМЕКС ЧЕРЕН ШОКОЛАД СЪС СТЕВИЯ 80 г
КАФЕ МИМИ СКРАБ ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД И ПОРТОКАЛ 120 г
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
НЕЙЧЪРС ФАЙНЕСТ ШОКОЛАДОВА ГРАНОЛА 320 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Коприва
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Студено мляко с шоколад
- Как да си направим 9 литра домашен сок от 4 портокала?
- Направете си детоксикираща вода от мед, лимон и чиа
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
- Как и защо да си направим вода с електролити
Коментари към Горещ шоколад