Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Гергьовденска гозба

Гергьовденска гозба

Гергьовденска гозба - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм месо от агнешко бутче
  • 1 супена лъжица мас
  • 100 грама бекон
  • 2 моркова
  • 1 корен пащърнак
  • 12 арпаджика
  • магданоз
  • 1 дафинов лист
  • 1 щипка риган
  • 150 милилитра сухо бяло вино
  • 200 милилитра бульон
  • щипка сол и черен пипер
  • оцет

 

Начин на приготвяне:

 

Обелете арпаджика, изплакнете и подсушете. Направете същото с морковите, пащърнака и нарежете на парченца. Сгорещете сух тиган на слаб огън, препечете бекона, нарязан ситно, отцедете и оставете настрана.

Разтопете маста, запържете агнешкото месо, добавете арпаджика, морковите, пащърнака, магданоза, дафиновия лист, ригана и налейте виното, бульона и 2 супени лъжици оцет.

Подправете със сол, черен пипер и пресипете сместа в глинен гювеч. Загрейте фурната на 170 градуса, сложете капак и гответе в продължение на два часа. Охладете, разсипете порции и поднесете!

Наздраве и добър апетит!

Източник: www.descobreixmenorca.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлХрани и ястияРецептиАнкетиЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноСоциални грижиХранене при...НовиниНормативни актовеДиети