Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Влажна лавандулова сол с чесън и розмарин

Влажна лавандулова сол с чесън и розмарин

Влажна лавандулова сол с чесън и розмарин - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени лъжици сухи лавандулови цветове
  • 2 чаени лъжици едра морска сол
  • 2 чаени лъжици зехтин
  • 2 чаени лъжици ситно нарязан чесън
  • 1 чаена лъжица пресни ситно нарязани листа розмарин

 

Начин на приготвяне:

С помощта на блендер смелете лавандулата със солта. Прехвърлете сместа в хаванче и разбъркайте заедно със зехтина, нарязаните чесън и розмарин.

Получената ароматна подправка е подходяща за овкусяване на месо, преди да го изпечете, сварите или опушите.

Добър апетит!

Източник: mthj.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноАлтернативна медицинаЛайфстайлСъставкиРецептиСнимкиНовиниЕ-тата в хранитеЛеченияИсторияХрани и ястияПроизводителиБотаника