Вишнев сладкиш с шоколад
Необходими продукти:
150 грама пшенично брашно
250 грама захар (150 за тестото и 100 за поръсване)
150 грама масло
4 яйца
700-800 грама вишни (пресни или замразени)
50 грама млечен шоколад
3-4 с. л. орехи
1 грам ванилин
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Белтъците разбийте на пяна. Маслото (размекнато) смесете със захарта, добавете жълтъците, настъргания шоколад, брашното и най-накрая разбитите белтъци. Разбъркайте добре до получаване на еднородна маса.
Подмажете тава с масло, изсипете сместа в нея и заравнете с помощта на шпатула. Най-отгоре подредете вишните, нека потънат леко в тестото.
В отделен съд смесете захарта, която сте приготвили за поръсване, пудрата захар, орехите и поръсете равномерно плодовете.
Печете при 180 градуса около 30-35 минути. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
След като се изпече, оставете да изстине, поръсете с пудра захар, нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИЛКОВА СМЕС №3 200 г ЗДРАВНИЦА
БИОКЕЪР КОМПЛЕКС ЗА СЪН прах 70 г
НовНЕЙЧЪРС ПЛЮС HERBAL ACTIVES ВИШНА таблетки 750 мг * 30
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ СУПЕР ГРИЙНС 360 г
УРОФИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Японска вишна, Сакура
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Вишна - лечебни ползи и противопоказания
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Студено мляко с шоколад
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
Коментари към Вишнев сладкиш с шоколад