Бяла риба в лимоново-маслен сос
Необходими продукти:
8 парчета филе от бяла риба
1 супена лъжица лимонов сок
2 супени лъжици масло
кора от лимон на вкус
1 супена лъжица зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте добре филето, подсушете го с хартиена кърпа. Овкусете със сол и черен пипер, пържете в зехтина от всяка страна по около 2 - 3 минути (или до готовност).
Разтопете маслото в подходящ съд, налейте лимоновия сок и добавете настъргана кора от цитруса. Подправете със сол и пипер и сосът е готов.
Поднесете току-що изпържената риба с него.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТОТАЛ БОДИ РИБЕН КОЛАГЕН прах 99 г НАТУРАЛ ФАКТОРС 2628
Безплатна доставка за България!ТОТАЛ БОДИ РИБЕН КОЛАГЕН + ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА, ГЛУТАМИН И БИОТИН прах 135 г НАТУРАЛ ФАКТОРС 29
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Бяла риба – хранителна стойност и ползи за здравето
- Панирана бяла риба с корнфлейкс и пармезан на фурна
- Зандер (бяла риба)
- Печена бяла риба върху морска сол
- Бяла риба с патладжани на фурна
- Кускус с бяла риба и бейби царевица
- Бяла риба в панировка от пармезан и лимон
- Лаврак със зеле на пара
- Панирана бяла риба в картофен чипс и чеснов сос с майонеза
- Бяла риба на фурна с портокал, магданоз и къри
Коментари към Бяла риба в лимоново-маслен сос