Бъркани яйца със спанак и кашкавал
Необходими продукти:
4 яйца
200 грама пресен спанак
1,5 чаени лъжици зехтин
40 грама кашкавал
сол, смлян черен пипер и червен пипер на люспи - на вкус
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата в купа, подправете със сол, смлян черен пипер на вкус и оставете за момента.
Сгорещете зехтина в голям съд на среден огън и сложете спанака. Нека се пържи няколко минути, като през това време периодично разклащате съда.
Щом спаначените листа намалят обема си, залейте ги с разбитите яйца и оставете на котлона за няколко минути, отново разбърквайте.
След като и яйцата са готови, свалете тигана от огъня и прибавете настъргания кашкавал. Поръсете с червен пипер на люспи, ако желаете, и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: kitchenmag.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пържени яйца с кайма и домати
- Яйца в доматен сос на тиган
- Пълнени панирани яйца
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Бъркани яйца с пилешко филе и чушки
- Яйца на очи с лук и бекон
- Яйца на тиган с домати и манголд
- Задушени яйца по гръцки
Коментари към Бъркани яйца със спанак и кашкавал