Босилекова сол за вкусни ястия
Необходими продукти:
100 грама морска сол
4-5 стръка босилек
Начин на приготвяне:
Измийте босилека, нека изсъхне и нарежете листата заедно със стъблата ситно.
Смесете със солта и смелете с помощта на блендер в продължение на 3-4 минути.
Солта ще придобие зелен цвят.
Застелете дъното на тава с пергамент и върху хартията изсипете получената ароматна подправка, разпределете тънък равен слой.
Покрийте съда с чиста кърпа и оставете солта да се суши 4-6 часа. Точното време зависи от влажността на въздуха и от температурата.
Подправката постепенно ще изгуби наситения си цвят и ще изсветлее. Когато бъде готова, сложете я в буркан или друг подходящ съд, който се затваря плътно.
Може да съхранявате до 6 месеца.
Снимка: mondaydelights.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АКВАСОРС ХИМАЛАЙСКА КАМЕННА КРИСТАЛНА СОЛ 400 г.
СОЛИ ВКУСНО 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СОЛ КАЛИЕВА ЛЕКА 500 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
ЛАКСАФИТ капсули * 60 FOREST HERBS
СОЛ ЗА СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ 2.5 кг ETAMINE DU LYS
НовСИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С ЛАВАНДУЛА 100 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Какво лекува английската сол
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Натрий – значение за организма и хранителни източници
- Калоферче
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Натурални заместители на солта
- Отглеждане на босилек
- Солеви разтвори
- Облекчете хемороидите с разтвор от сол и сода
- Наторявайте стайните растения, цветята и зеленчуците с английска сол
Коментари към Босилекова сол за вкусни ястия