Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Бобена яхния с лапад и свинско месо

Бобена яхния с лапад и свинско месо

Бобена яхния с лапад и свинско месо - изображение

Необходими продукти:


  • 700 грама свинско месо
  • 500 грама боб
  • 1 глава стар лук
  • 1 мек домат
  • 2 връзки пресен лапад
  • 1 връзка пресен джоджен
  • сол, черен пипер, кимион
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 1-2 скилидки чесън
  • олио за запръжка

 

Начин на приготвяне:

 

Накиснете боба от вечерта. Сварете го на другия ден в подсолена вода. Прецедете и го оставете настрана.

В тенджера сгорещете олио и запържете свинското месо, предварително овкусено със сол, черен пипер и кимион според вкуса ви. Прибавете настъргани чесън и домат. Разбъркайте, след 10 минути добавете лапада и джоджена, нарязани ситно.

Подправете с червен пипер, добавете боба и около 1 чаена чаша вода и оставете ястието да ври на слаб огън за 40 минути. Охладете, разсипете порции и поднесете яхнията, гарнирана с няколко люти чушки по желание.

Добър апетит!

Източник: www.pasenydegusten.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиИсторияЗдравни съветиЛюбопитноБотаникаХрани и ястияДиетиЛайфстайл