Баница със спанак, сирене и сусам
Необходими продукти:
15 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица сода
150 милилитра олио
150 милилитра прясно мляко
4 яйца
1 чаена лъжица сол
250 грама сирене
250 грама спанак
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците.
Добавете содата към брашното, налейте млякото, олиото и сложете жълтъците. Разбийте добре с помощта на тел за разбиване на яйца. Трябва да се получи гладко тесто.
Попарете спанака и го нарежете. Прибавете го към получената смес заедно с нарязаното сирене.
Разбийте белтъците до получаването на твърда пяна заедно със солта и внимателно смесете с тестото, което се получава течно.
Покрийте дъното на тава с диаметър 25х30 сантиметра с хартия за печене, намажете с олио и излейте сместа.
Поръсете повърхността със сусам и поставете във фурната, загрята до 180 градуса. Продължителността на печене е около 25 - 30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕЛЕСАН таблетки * 60
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ПРОМОПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!ХИМАЛАЯ ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ ЗЪБИ 75 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Салати от булгур и спанак
- Тутманик
- Сусамово семе - защо е полезно?
- Сусам
Коментари към Баница със спанак, сирене и сусам