Бананова пита с хляб
Необходими продукти:
680 - 700 грама добре узрели банани, нарязани по диагонал
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша кокосово мляко
1/2 чаена лъжица ванилова захар
7 филии бял хляб
2 супени лъжици разтопено масло
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Смесете в купа обелените и нарязани банани с половината от захарта.
В малка тенджера налейте кокосовото мляко и сложете останалата захар. Поставете на котлона, докато захарта се разтопи, след това прибавете ваниловата.
В сладкото мляко потопете филиите хляб.
Намажете с масло дъното и стените на тиган с незалепващо покритие и диаметър 24 сантиметра.
Разпределете 1/3 от бананите по дъното, след това половината от хляба, отново банани, ред хляб и завършете с плодовете.
Полейте с разтопено масло и покрийте с фолио.
Изпечете питата във фурната в продължение на час, след което извадете и оставете да престои 12 часа.
Поднесете с ванилов сладолед.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕСЕНТА НА ХЛЯБА - РОБИН СЛОУН - СИЕЛА
ГОУФОС ФИБРИ С ЛИОФИЛИЗИРАНИ БАНАНИ, ПРАСКОВИ И МАНГО НА ПРАХ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ХИП ИНСТАНТНА МЛЕЧНА КАША ЛЕКА НОЩ БАНАН И СУХАР 250 г 2961
ГЕНЕЗИС ЛАБОРАТОРИИ БИОМИКС ПРОБИОТИК ЗА ДЕЦА БАНАН саше * 14
ГАНЧЕВ ПЮРЕ АСОРТИ С БАНАНИ 190 г
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Използвайте бананови кори за подхранване на растенията
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Банан
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Бананова пита с хляб