Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бабините катмички

Бабините катмички

Бабините катмички - изображение

Необходими продукти:


  • 2 чаени чаши брашно
  • 250-300 милилитра прясно мляко
  • 17 грама суха мая
  • 2 яйца
  • 20 грама краве масло
  • 4 супени лъжици захар
  • 1 чаена лъжица сол
  • 2-3 супени лъжици газирана вода


Начин на приготвяне:


В голяма купа смесете сухите съставки. В друг съд налейте прясното мляко, водата, яйцата и маслото. Разбъркайте докато се хомогенизират продуктите. Налейте малко по малко сухата смес и разбийте докато се сгъсти. Оставете сместа да почине и маята да се активира, около 30 минути.

бабините катмички

Загрейте тиган, леко намаслете, загребете с черпак от сместа и я изпечете и от двете страни.

бабините катмички

По същия начин направете и останалите катми. Покрийте ги с капак, за да останат топли докато ги поднесете и гарнирайте със сладко по ваш избор.

бабините катмички

Може мед, мармалад, може и сирене, а защо не и двете.

Да ви е сладко!

Източник: www.elrecetariodemari.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноРецептиЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиНовиниХранене при...Храни и ястияАлтернативна медицинаСпортНормативни актовеИсторияДиетиБотаникаПроизводителиОрганизацииЛечения