Карамел
Полуфабрикатите, използвани за направата на карамел съхраняват полезните свойства в него. Плодовият карамел е източник на въглехидрати, редица витамини и микроелементи. Ароматизаторите придават устойчив освежаващ ефект, а заместителят на захарта предпазва от кариес и съдържа по-малко калории. Карамелът може да се употребява от диабетици.
Този продукт намира своето приложение и в медицината: появява се карамел с наличието на фитокомпоненти и богат на витамини. Различните добавки, например прополис, имат укрепващо и заздравяващо действия; градинският чай и лавандулата помагат при простуда и имат успокояващ ефект; екстрактите от женско биле и пелин са полезни при кашлица и сърдечна недостатъчност, дават на карамела лечебни свойства и имат температуропонижаващо, успокояващо и общоукрепващо действия; цветният прашец помага при анемия и понижен имунитет.
Хранителна стойност при 100гр.
Вода | 4.4 мл. |
Белтък | 0.0 гр. |
Мазнини | 0.1 гр. |
Въглехидрати | 77.7 гр. |
Калории | 296 кал. |
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Сладкарски изделия
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(a) Карамел обикновен
- E150(c) Амонячен карамел
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Пържен карамелизиран ананас
- Хрупкави карамелизирани пуканки
Коментари към Карамел