Гренадир
Полезни свойства на гренадира:
Гренадирът е богат на следните витамини и минерали: витамин PP - 32,5 %, фосфор - 18,8 %, йод- 33,3 %, хром - 110 %, кобалт - 200 %.
Месото на гренадира е крехко и вкусно. То има бял цвят с лек розов оттенък, плътна, но не суха консистенция, лек сладникав вкус.
Черният дроб на тази риба е по–богат на мазнини, отколкото черният дроб на треската. Гренадирът няма специфичната миризма на риба, отнася се към нетлъстите риби и към тези с ниско съдържание на протеини. В месото има достатъчно вода, затова е крехко.
Трябва да знаем, че всяка морска риба е изключително полезна за нашия организъм. В нея се съдържа голямо количество витамини, минерали и микроелементи. Плюс това, наличният йод е необходим за всички хора, особено за деца и стари хора. В месото на рибата има фосфор и калций, които са полезни за изграждането на костно–мускулната система.
Рибата се усвоява от организма много по–лесно, отколкото месото на други животни, затова се препоръчва на тези, които се нуждаят от диета или лека храна, също при отпадналост след боледуване.
Хранителна стойност при 100гр.
Вода | 85.0 мл. |
Белтък | 13.2 гр. |
Мазнини | 0.8 гр. |
Въглехидрати | 0.0 гр. |
Калории | 60 кал. |
Витамини и минерали
витамин РР; фосфор, йод, хром, кобалт |
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 30
ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90 GNC
ЛИЗИ ОМЕГА 3 ФОРТЕ капсули * 64 854835
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
СТАТИЯТА е свързана към
- Риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- 7-дневна диета с риба
Коментари към Гренадир