Гренадир
Полезни свойства на гренадира:
Гренадирът е богат на следните витамини и минерали: витамин PP - 32,5 %, фосфор - 18,8 %, йод- 33,3 %, хром - 110 %, кобалт - 200 %.
Месото на гренадира е крехко и вкусно. То има бял цвят с лек розов оттенък, плътна, но не суха консистенция, лек сладникав вкус.
Черният дроб на тази риба е по–богат на мазнини, отколкото черният дроб на треската. Гренадирът няма специфичната миризма на риба, отнася се към нетлъстите риби и към тези с ниско съдържание на протеини. В месото има достатъчно вода, затова е крехко.
Трябва да знаем, че всяка морска риба е изключително полезна за нашия организъм. В нея се съдържа голямо количество витамини, минерали и микроелементи. Плюс това, наличният йод е необходим за всички хора, особено за деца и стари хора. В месото на рибата има фосфор и калций, които са полезни за изграждането на костно–мускулната система.
Рибата се усвоява от организма много по–лесно, отколкото месото на други животни, затова се препоръчва на тези, които се нуждаят от диета или лека храна, също при отпадналост след боледуване.
Хранителна стойност при 100гр.
Вода | 85.0 мл. |
Белтък | 13.2 гр. |
Мазнини | 0.8 гр. |
Въглехидрати | 0.0 гр. |
Калории | 60 кал. |
Витамини и минерали
витамин РР; фосфор, йод, хром, кобалт |
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОСТРОВИТ МОРСКИ КОЛАГЕН 200 г
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 360 GNC
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ХАЯ ЛАБС ОМЕГА 3 капсули 1000 мг * 100
ФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 60
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 90 GNC
СТАТИЯТА е свързана към
- Риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Подходящи подправки за речна риба в зависимост от начина й на приготвяне
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Задължителната храна за жените
- Приятели завинаги: Японски водолаз е приятел с риба в продължение на 25 години
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
Коментари към Гренадир