Белтък на прах
Белтъкът на прах съдържа висок процент протеин и е почти 100% е усвоим. Представлява пастьоризиран яйчен протеин без съдържание на захар, подходящ за хора, които имат непоносимост към лактоза. Заедно със суроватъчния протеин, този продукт е предпочитана хранителна добавка за спортисти и културисти, защото се усвоява, практически, изцяло.
Сухият яйчен белтък притежава множество полезни свойства. Той предпазва и укрепва сърдечно–съдовата система, притежава способността да понижава нивото на холестерол и да увеличава липопротеина с висока плътност (полезен холестерол). Състои се от аминокиселини с най-балансиран състав, затова е продукт с висока биологична стойност.
Яйчният албумин може да задържа захарта и това го прави подходящ за употреба в кулинарията и сладкарството (за направата на различни кремове, суфлета и др.).
Хранителна стойност при 100гр.
Вода | 12.1 мл. |
Белтък | 73.3 гр. |
Мазнини | 1.8 гр. |
Въглехидрати | 7.0 гр. |
Калории | 336 кал. |
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА ТРИФАН * 50
БИОТЕЧ ВЕГАН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 500 г
ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА АЛБУФАН * 50
НУТРИМ НУТРИКАЛ ХЕПАТИКУМ 100 гр.
ХЕЛТ АГЕЙН ВЕНУС ФОРТЕ 120 г
АПТАМИЛ 2 ОРГАНИК 800 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Яйца
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Разграждане на белтъци
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Яйце на фазан
- Протеин (белтък) в кръвта
- Яйце на токачка
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Белтък на Бенс Джоунс
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
Коментари към Белтък на прах